Oletto jo tavanneet nämä?

Eräipanalla on muttamia hyönteisiä jotka ovat erityisen kiinnostavia hänen mielestään. Tänään tutkittiin pihall ahämähäkkiä jonka laji jäi minimaallisen kokonsa vuoksi tunnistamatta 🙂

Tässä muutama mitkä ovat olleet erityisen kiinnostavia,joko loistavan maastoutumiskykynsä, värien, kiiltävyytensä tai kokonsa puolesta.

havununna on kiinnostava juurikin loistavan maastoutumis kykynsä vuoksi. suurikokoinen villakkaisiin kuuluva perhonen saattaa olla myös tummempi, silloin sahalaita kuvio on vaikeampi erottaa. Mutta ajatelkaas, aikuinen havununna ei syö mitään! Syömättömyyteen vaikuttaa se että sen imukärsä on surkastunut lähes kokonaan pois. Lähilajina on lehtinunna.

Metsänokiperhonen kuuluu nokiperhosiin ja on iso nokiperhonen. perhosen siivissä on ns.vyö ja väriltään se on tiilenpunainen ja siinä on mustia sekä valkokeltaisia täpliä. Takasiivet ovat ruskeat ja niissä on ei niin selviä täpliä. Laji kehittyy kiinnostavasti kahdessa vaiheessa; ensimmäisenä vuotena muna joka talvehtii ja toisena vuotena toukka josta kehittyy perhonen!

Raitarantuli eli rantahämähäkki,iso ja kiinnostava häömähäkki joka kuuluu kiitohämähäkkeihin. yleensä tähän törmää rantojen lähellä tai soilla, mutta löytyypä niitä kukkapenkistäkin.Helpoiten tämän ison kaverin tunnistaa kahdestai leveästä vaaleankeltaisesta tai valkoisesta raidasta kyljissä. Monesti nämä kulkevat veden pintakalvolla kuin vesimittarit! Tämä saattaakin syödä myös pieniä sammakon poikasia ja ei kudo seittiä kuten monet muut hämähäkit saalistaakseen ruokaa.

Puistokiitäjäinen on puolestaa ihana kiiltävä hämärän ja yö ajan eläin. Silloin se saalistaa puutarhoissa mielellään ja päivät lymyilee varjossa ja kivien koloissa. Peitin siivissä on havaittavissa myö urat kun tarkemmin hyönteistä tutkiskelee!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s