Pikku seikkalijalle joululahjaideoita Scandinavian Outdoorista!

1

Päästiin Eräipanan kanssa tutustumaan näin lähestyvän joulun tiimoilla Suomalaiseen Scandinavian Outdoor liikkeeseen valikoimiin Tampereella. Scandinavian Outdoor on myös tunnettu partiolaisten liike ja perutettu jo vuonna 1970, eli pitkään on toimintaa ollut! Valikoima on kattava niin varusteiden kuin vaatetuksen osalta, verkkokauppa toimii hyvänä lisänä kivijalka liikeiden ohessa.

Ajatuksena meillä Eräipanan kanssa oli lukuisat tulleet kyselyt ”mikä voisi olla seikkalevalle lapselle mukava joululahja?”

Päätettiin selvittää mitä löytyisi helposti pukinkonttiin ja jutustella samalla tarkemmin tuotteista. Luonnossa liikkuminen on alkanut selvästi kiinnostamaan perheitä ja heidän läheisiään enenevissä määrin ja eri muodoissaan.

Tampereen liikkeeseen, Ratinan kauppakeskukseen oli helppo saapua pienen vikkelän miehen kanssa. Auto parkkihalliin jos omalla kyydillä tulee, tai bussilla suoraan  kauppakeskuksen eteen. Puitteet liikkelle on kaiken kaikkiaan hyvät ja samaisessa kolmos kerroksessa on leikkipaikkakin lapsille.

Liikkeeseen saavuttiin reippain elkein ja Eräipana löysi heti hyllystä suosikki vehkeensä, Suomeksi luhan (lusikka-haarukka yhdistelmä). Tästä olikin helppo aloittaa ruokailu välineiden merkissä. Pienille seikkailijoille löytyy omat luhansa ja Light My Fire merkin Spork little versio mahtuu näppärästi lasisien lastenruoka purkkienkin sisään. Eräipanalla on tästä ainakin kokemusta itselläänkin, vauvana vesihauteessa retkillä purkki lämpöiseksi ja hedelmä soseet nyt toimii välipalana. Myönnettäköön että kotona ruokapöydässä kyseinen lasten luha on tiuhaan käytössä.

 

 

Saman Light My Fire sarjan materiaalit ovat uudistuneet ja ovat nyt kokonaan bio versioina. Meal kit on kätevä kokonaisuus ja sopii puolestaan vauvasta-vaariin mukaan matkaan, meillä ollut esimerkiksi päiväkodissa retkipäivänä mukana setistä SnapBox.

Myös Kupilkan juomamuki sopii hieman isommalle seikkalijalle, kuten kolmevuotias Eräipana on todennut. Kupilkan mukiin on mahdollisuus saada myös Kupilkan pikkulusikka joka on lapsenkin käteen hyvä. Kupilkan hyviä puolia on keveytensä ja ulkopuolelta kuumenemattomuutensa lisäksi toki ekologisuus ja helppo pesu vaikka astianpesukoneessa. Kupilkan eräruokalautanen 44 on meillä käytössä usein, ei vie tilaa ja on laaja jolloin ketsupi,sinapit & makkaranpalat mahtuu hyvin samaan sekä lämmin leipäkin.

kupilkaa1

Juomapullojen yhtenä johtotähtenä tunnettu SIGG merkki. Mikä merkissä on erityistä sitten? Alumiininen pullo ei paljoa paina, on kestävä ja tiivis rakenteinen. Mutta sisäpinnassa on vasten juomaa muovi pinnoite, näin ollen se on hyvin turvallinen. Kovaa iskuakin pullo kestää ja matalat, tylsät lommot eivät pullon käyttöä estä. Tuttua on varmasti monelle, että imuosa vedetään hampailla auki ja tästä syntyy pidemmällä aikavälillä kulumaa imuosaan. Tämä on huomioitu hienosti ja pulloihin on saatavilla myös vaihto imuosa. Nyt oli vielä tullut ihania Muumi versioit,  muiden värikkäiden ja lasten makuun olevien kuvien joukkoon! Lapsille kokoja löytyy 3dl ja 4dl

 

Otsalamput on yksi syksyn hitti pimeän saavuttua . Peztl on luonut lapsille oman turvallisen 20 lumenin Petzl Tikkid otsalampun. Monesti lapsilla on tapana tuijotella valoa tai leikeissä osoitella sillä kaveria. 20 lumenia on lapsien silmille turvallinen ja sillä näkee kuitenkin hyvin pimeän saavuttua. Värit ovat toki myös oleellinen osa ja mukavan kirkkaat sävyt löytyvät Petzl sarjasta. Lampussa on huomioitu myös turvallisuus aukeavan pääpannan ominaisuutena, kuristumisen ehkäisynä. Lamppu myöskin sammuu itsestään tunnin kuluttua. Pimeässä fosforoitu linssi hehkuu himmeän vihreänä ja lamppu on myös säänkestävää tekoa. Kuullostaa ja näyttää todella hyvätä! Kotonakin majaleikit saavat uusia ulottuvuuksia omalla otsalampulla.

petzl

Pienten lasten makuupussi on oivallinen pehmeä paketti. Lasten makuupusseissa on usein puhututtanut makuupussien läpö (R) arvo. Lasten pusseissa R arvoa ei ole, vaan ohjestus on aina kesälämpötila näkökulmasta. Retkeillessä pussin valinnassa on hyvä huomioida esimerkiksi miten pussin suuta saa kiristettyä ja saako pussin kutistettua pienimmillekkin seikkailijoille. Kutistus tapahtuu yleensä pussin jalkopäässä olevalla vetoketjulla. Esimerkiksi Deuter merkin Little Star lasten pussi aiheutti eräipanassa jo hupun korvilla hilpeyttä! Tämän pussin koko on 90-130 cm lapselle, tässäkin vetoketjulla koon säätäminen helposti. Makuupussin alle esimerkiksi naisten ilmatäytteinen makuualusta sekä solumuovialusta, eristävyys maasta tulevasta kylmästä ilmasta on tärkeä seikka. Talja viileämmillä ilmoilla on erittäin hyvä lisä pienimmille. Isommille n.130cm nuorille löytyy laajempaa valikoimaa.

2

Myös oma rinkka nuorelle on hyvä valinta, nuorten rinkoissa ergonomisuus ja mitoitukset on huomioitu kantajaa ajatellen. Lasten/ nuorten rinkoissa tulee muistaa että kannettavan painon maksimi on noin 30% omasta painosta. Nyt hyllyllä kolmevuotiasta kiinnosti Jack Wolfskin Little Joe reppu, johon saisi mahtumaan muutaman pullan ja juomapullon. Lapsille kun on monesti tärkeää olla kuin isommatkin ja omista tarvaroista ollaan ylpeitä ”minä itte”.

reppu1

Pehmeällä puolella myös aluskerrasto merinovillasta on mainio, lasten Devold Active Happy Heart Kid kerraston on hyvin huomioitu 104cm lapsesta ylöspäin. Kestävyyttä on saatu lisäämällä sekaan vähän polyamidia ja sisäpuolelta polyester ei aiheuta kutinaa lapsen herkälle iholle. Merinovilla antaa kuitenkin 80% osuuden tuotteessa ja hengittää sekä lämmittää vaihtelevassa Suomen säässä. Devoldilta on myös 2 vuotiaasta alkaen kokoja.

devold1

Merrelin Moab Mid AC Kid Arctic Grip ( koko alkaen 29) kengissä joihin tutustiin oli lapsen jalan ergonomiaa ajatellen riittävästi tukea ja pehmeyttä, jotta jalka saa kehittää omaa lihaksistoaan ja samalla tasapainoa. Kengissä pohjissa hyvät syvät urat ja vibrant pohja. Näillä pääsee lujaa liikkelle tarvittaessa! Verkkokaupan puolella löytyy mm. Jack Wolfskin merkiltä kenkiä koosta 26 alkaen.

 

Sitten siirryimme kovalle puolelle! Kun halutaan tutkia luontoa ja tähystellä mitä kauempana näkyy on lasten omat kiikarit mainiot! Focus Junior löytyy nyt tuotteista, Focus on laadukas ja monipuolinen merkkinä. Junior malli on lapsen käsiin sopivan kokoinen, erittäin kevyt ja värikkäämpi versio joka on ihan oikea kiikari, ei lelu. Kestävyys on hyvää Focuksen laatua. Suurennos kiikareilla on 6 x 21 joten niillä näkee lapsen silmin hyvän etäisyyden päähän.

kiikarit1

Sitten vielä pari kovaa, kirjat! Calazon Pienen pieni vaellus opas: ihastuttava luukullinen kirja luontoon karhunkierrokselle! Paksut, kovat sivut takaavat hyvät käsittely ominaisuudet ja luukut ovat myös jämäkkää tekoa. Kuvitus kirjassa on värikäs ja saa varmasti pienien silmät liikkeelle uteliaisuudesta.

 

Toinen kirja on Villin luonnon puuhakirja myös edellä mainitulta tunnetulta Calazo karttavalmistajalta. Kirjassaon huima määrä erilaisia ideoita ja vinkkejä mitä luonnossa voi tehdä. Erittäin monipuolinen kirja sisältää myös tietoa luonnosta ja ruokaohjeitakin. Kirja on jaettu neljään vuodenaikaan ja se omalta osaltaan jäsentää kirjaa hyvin, monet tehtävät ja puuhat soveltuvat kuitenkin kaikkiin meidän vuodenaikoihin. Uskon että meidän 3-vuotias eräipana olisi tästä kirjasta jo innoissaan! Kirjan on kirjoittanut Karin Runesson ja kuvittanut Emilie Bergman.

villiluonto1

Jos tuotetta ei satu olemaan lähimmässä Scandinavian Outdoor liikkeessä niin sinne saa helposti tilattua tuotteen, eikä se sido sinua mihinkään tai aiheuta kustannuksia. Tästä myös omakohtaista kokemusta ja on toiminut erittäin hyvin jos on halunnut sovitukseen jotakin tiettyä tuotetta. Tämä saadaan hoidettua liikkeessä näppärästi!

Tässä eräipanan listaa mitä joulupukki voisi tuoda ilahduttamaan retkeilyjä, niin sisällä kuin ulkonakin.

@scandinavian_outdoor #elämääulkona

vaihtoehto1

Mukavia retkihetkiä kaikille!

4

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s