Ota kiinni jos saat!

pöö.JPG

20.4.2019 Eletään siis pääsisäisen aikaa. Pitkät vapaat ja nyt oli hyvä hetki levätä, koittaa olla päivä ilman että soisi ajatustakaan eräilylle. No, miten meni noin omasta mielestä? Eeei nyt ihan niinkuin ajattelin. Koska näköjään siellä mettässä taas oltiin ja syvällä. Siitä kertokoot ipana itse tälläkertaa.

1.jpgÄääitii mennäänkö jo? Omituisen hitaita nuo aikuiset ja sitten kehtaavatkin valittaa kun olen liian nopea. Mitä vikaa on siis omatoimisesti pakata jääkaapista retki eväitä, hieman lattian kautta. Äiti ja isi kertoi että tänään mennään sukulaisten maille katsomaan miten lumet on vaikuttaneet maihin ja onko riistakameroissa elämää.

 

 

heca2

Kuulemma samalla kokeillaan miten uusin, itse tehty taula pelittää. Äidillä ja isillä on joku kumma pakkomielle, jokainen vapaa hetki töiden jälkeen jollain tavalla puuhastella jos jonkilaisten erä hommien kanssa. Onneksi ne kuitenkin ottaa aina minut mukaan hommiin! Äidillä on tällähetkellä lintu kriisi, kokojan se koittaa muistella mikä pikkulintu miltäkin kuullostaa kun ollaan ulkona…eli oikeastaan aina. Välillä ihmiset ihmettelee mitä se tähyilee taivaalle jos ollaan lenkkipolulla liikenteessä. Isällä puolestaan on nyt menossa vaihe, että pitää rakennella erilaisia tulimäntiä.

Mutta nyt siis maalle! Oli hurjan mukavaa kun sai olla kevyemmissä vaatteissa ja makkaraa oli toiveideni mukaisesti mukana! Pakko oli kuitenkin laittaa vielä kevyt tuulta pitävä haalari, pipo ja tumput..kengätkin jotka tukisi nilkkaa piti laittaa (mielestäni vapauden riistoa ja siksi pieni mielenosoitus oli paikallaan lähtiessä). Koitin päästä karkuun ovesta ilman kenkiä ja se ei kuulemma ole vaihtoehto. Äidistä oli tarpeen ottaa vaihtovaatetta mukaan, minulla on kuulemma tapa välillä kaadella mehuja paidan kauluksesta, tai uida sopivissa lätäköissä. Seitsemisessä viimeksi otinkin kunnon kylvyn 😀

14

Ajeltiin semmoine tunti maalle ja aika kului kivasti maisemia katsellessa. Äiti erityisesti ratin takana höpötti milloin mitäkin kauriista pellolla, muutamista kuoveista ja kurjista jota siellä pönötti kevät puuhissa. Kanadanhanhia kuulemma lensi paljon meidän yli ja pari joutsenta, niin ja se orava joka melkein jäi auton alle. Isillä tuli heti Nils Holgerson laulu mieleen, kaunista kuultavaa. Äiti on aika näätä liikenteessä kun ajellaan syrjäseuduilla, välillä pysähdellään kuvailemaan ja vanhana maalaisena äidillä on kumma taito bongata kaukaa tielle rymistävät elikot tai maastoon sulautuvat peurat.

Tie jota loppu metrit ajeltiin oli talven jäljiltä siinä kunnossa että ihan perille ei uskallettu ajaa. Melkoista lillinkiä ja vahna siltarumpu näytti huonokuntoiselta jo. Äidille tutut metsät olivat osittain kaadettu aika hurjan näköisesti, mutta sinne oli ilmeisimmin jo istutettu uutta puuta.

19

shit

Auto jätettiin parkkiin ja minulle laitettiin haalari kiinni ja pipo päähän. Kantorinkkaa äiti ja isi ei nyt ottaneet edes mukaan, tarkoitus oli muussa kuin pitkien matkojen tarpomisessa. Osa matkaa juostiin, tai siis minä juoksin ja nuo löntysteli perässä ihmetellen kaikkea mahdollista kuten puun kasvun nopeutta. Ehdinkin olemaan ensimmäinen melko tuoreella hirven kakkakasalla. Niitä on täällä paljon ja sen kyllä huomasi, koska kokoajan törmäsi kakkaan.

57503874_10156970367423267_6246426278673514496_n

Toki oli siellä teerenkin kakkaa ja pyyn. Alueella asustaa villisikoja, mutta niitä ei nähty, edes kärsän vilausta. Äiti onneksi tuntee alueen melko hyvin ja lähdettiin metsätieltä ihan metsään. Siellä oli enään tosi vähän lunta ja kulkeminen onnistui minultakin hyvin, etunenässä tietenkin. Noille vanhemmille oli hyvä karjua ”ota kiinni jos saat!”. Välillä isi tai äiti huusi että ”älä mene siihen lätäkköön” tai älä ota sitä kakkaa tumppuihin”. Ihme tyyppejä, siksipä siirryin jälleen mahtaviin keppeihin jotka toimivat hyvinä kivääreinä ja trimmereinä. Metsässä on parasta se että täällä on vapaasti tilaa juosta ja rymytä! Voi löytää vaikka mitä upeita aarteita ja nähdä oraviakin, siihen näätään kun en ole vielä törmännyt. Äidin ja isin mielestä on turvallisempaa poluilla ja metsissä kun ei tarvi varoa pihoille ajavia autojakaan.

17

Päädyttiin huippu kivaan paikkaan! Wanhaan latoon jossa oli ”salainen” tulipaikka. Äidillä on lupa täällä tehdä kaikkia omia juttuja ja metsästää lintuja, niin paikka olikin tuttu sille. Ilman lupia kun ei kuulemma saa nuotioita sytytellä ja metsästää, se lukee ihan jokamiehen oikeuksissakin. Äiti onkin hyvin tarkka muutenkin luonnon kunnioittamisen ja kaikkien pykälien kanssa, varmaan ihan hyvä niin. Äiti ja isi on melko huolissaan siitä miten jotkin ihmiset vieraantuvatt luonnosta, nytkin äidillä on monta projektia meneillään jotta kaltaiseni ipanat oppisivat luonnosta. 

Nyt äiti ja isi alkoivat TAAS kilpailla. Tälläkertaa kyseessä oli tulen sytytys. Isillä oli vanhanaikaiset tulusraudat piikivineen vs. äidillä magnesiumtikku ja jotakin fatwoodia joka sisältää 80% pihkaa. Itsetehtyä taulaa oli molemmilla. Siinä sitten istua katselin mehuni ja herkkupatukan kanssa. Ei siinä tainnut kovin kauaa kestää kun isi hohotteli ja hyppi, taisi olla sadasosa sekunin nopeampi kuin äiti. Pienestä se oli kiinni isin voitto, noita juttuja kun ne päivittäin kotona reenailee. Nytkin jotakin lunttua on pihalla kaasukeittimen päällä kypsymässä, haisee muuten ihan kamalalta.

Nuotio oli parasta ikinä, aurinko paistoi pikku pilvien takaa ja makkarat paistui. Makkara on varmaan se oma herkku. Tosin äiti tekee ihan super hyviä lämpimiä leipiä pannulla usein ja keittokin on monesti ruokalistalla retkillä. Jälkiruokana oli yllätyksellisesti pääsisäismuna! Ehkä yksi hienoimmista minioneista lötyi munan sisuksista ❤ Äiti oli korva tarkkana noiden pikkulintujensa kanssa, tosin minusta alkaa näyttämään siltä, ettei se kohta erota varista ja talitinttiä. Pikku lepo loma voisi olla äidille paikallaan ja korvatulpat!

6

8Hieman harmitti kun piti lähteä, vähän saatoin kiukutella. Hyvä taktiikka on aina juosta karkuun ja karjua kuten dinosaurukset. Mutta sain tahtoni läpi yhdessä asiassa, että mentäisiin mummolle kahville! Mummola on paras paikka, siellä saa herkku ruokia ja välillä mummo on jostain löytänyt uusia autoja ❤ Kaiken lisäksi mummo on oikea eräjorma ja marjastus guru.

Villisiat on ja pysyy ilmeisimmin, niin äiti ja sukulais tyyppi juttelivat. Ajeltiin sitten mummolaan ja niin, siellä ne tuoreet voiperunat odotti 🙂

Seuraavaksi äiti on ajatellut kirjoittaa miten sitä taulaa tehdään ja tuo lunttu voinee kiinnostaa myös. Ilmeiseti onnistui hyvin koska nyt ne  on taas innoissaan suunnittelee mihin retkelle lähdetään! Aurinkoista viikon jatkoa kaikille ja nyt unten maille. Ps. nuo aikoo viedä minut parturiin, liikaa ruokaa ja takkuja 24/7 kiharoissa!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s