Väsynyt äippä joka muisti makkarat kaikella rakkaudella.

dsc_0018

Edellisellä retkellä ipanan kanssa Kirkkokiven tulipaikalla Kintulammen luonnonsuojelualueella koettiin pettymystä ja 2v kiukkua. Päätin silloin että ihan vaan välipala herkku pipareita ja lämmintä maitoa sekä leipää näpsäkästi mukaan. Mutta tulta ja makkaraa rakastava ipana oli pettynyt karvaati kun ei kyseistä toimintaa ollut ja äiti oli tyhmä,

Päätin korjata alkutalven virheeni 😉 Oli todella synkeän kostean kylmän harmaa päivä ja sisällä möllöttely ei sekään oiken kuullostanut vaihtoehdolta.

Kun ajattelin helppoa kohdetta kaksin ipana kanssa tulee mieleen myös Kintulammin laavu. Kohteeseen on  1,2km kävely parkkipaikalta (P2) ellei ole puomin avainta,joka sulkee tien Kintulammin mökille.

DSC_0039.JPG

Nyt oli haasteena kokeilla onnistuuko lapsenkantorinkan käyttä noin yksikätisenä. Harjoiteltiin kotona ja mietittiin miten se käytännössä onnistuu ettei tule käytettyä vasemman käden peukaloa,eipä se mihinkään kyllä liikukkaan tuessa olonsa vuoksi. Löytyi sopiva tekniikka saada ipana turvallisesti kyytiin ja itsekkin siten ettei vahingoita luutuvaa peukaloa.

 

Ilma oli tosiaan ei niin mukava,hyinen kosteus ja tuuli teki ilmasta kylmän. Pukeutuminen piti olla mukava kun ipana sai kökkiä rinkassa osan matkaa ja talvella se ei ehkä ole niin mukavaa haalareissa ja muissa vermeissä. Tämän ipanan kohdalla myös vaatteiden ”omatoimi riisuminen” tuottaa toisinaan tuskaa jos on yksin liikkeellä rinkka selässä. välillä sieltä lentää tumppua ja pipoa ellei ne ole kunnolla kiinnitettynä pidikkeillä.

Ei muuta kun matkaan ja tarkistettunan että oli makkarat mukana sekä vaihtovaatteet. Koska liikkeellä kun on yksin,oli hyvä ottaa kaikki ei rinkkaan mahtuva pieneen  reppuun mukaan eteen kannettavaksi. Nyt reissuun tuli noin 12v vanha Haglöfsin corkker mediun kokona. Se ei haittaa näkyvyyttä poluilla omalla kohdallani ja istuu mukavasti lapsenkantorinkan kanssa.

DSC_0011.JPG

 

Auto parkkiin P2 alueelle ja mars puskaan! No ok. ensin oli helppoa kulkea tietä pitkin kunnes tultiin kyltin kohdalle jossa kehoitetaan metsään polulle. Polku on hieman ennen vuokrattavaa mökkiä ja tällä saadaan mökin vuokranneille hieman omaa rauhaa. Polku oli hyvässä kunnossa vaikka oli tullutkin pikkuisen lunta ja jäätä,tosin kuljin polu vieressä jossa liukastuminen olisi hieman enemmän vältettävissä. Ipana aloitti protestoinnin ja sai hypätä kantomasiinastaan polulle. Tälläisen reippaan kaiken ihmettelijä kanssa sai aikaa todellakin venymään polulla. Tuon tuosta piti jälleen koputella puita,syödä lunta,hyppiä kiviltä ja juurakoilta näyttäen lähinnä telkän poikaselta valmiina syöksyyn! Kieltämättä pieni tyyppi lentoon lähtö asennossa männyn juurella rääkymässä ”täältä lähtee!” on huvittava näky. Tällä mesoamisella kylläkin pelästyy varmasti joka hiiri ja kanssa retkeilijä.

DSC_0015.JPG

Haalari onneksi hylkii vettä kohtuullisesti vaikkei olekkaan kalvomateriaalia. Käsittelin niin sanotusti haalarin kalvoaate pesuaineella ja pinta sai siitä vähän lisää kestävyyttä. Kalvo henkselihousut ja takki kyllä on olemassa,mutta tuo takki kummasti aina nousee joko ipanan omasta tahdosta ja viimeksi hän tunki reippaasti lunta haalari housun sisään jollain ihme taidolla. Rinkassa istuessa takki saattaa myös nousta ylemmäs joten siksi tänään hypättiin haalariin.

Pieni turkoosi ipana saavutti kohteen. tyhjää. Ei ketään missään,ainakaan vielä. Puita olikin tällä kertaa hintsun lailla,lieneekö syynä se että oli pyhät ja paikka on todella suosittu. Onnekseni kuitenkin sopivaa ja kuivaa klapia oli sen verran ettei tarvinnut koittaa yhden käden taktiikkaa pilkkomisessa. Muutamia pienempiä paloja tuli tehtyä rakkaalla sissipuukolla ja tulet saatiin kertaheitolla syttymään. Ipana ihasteli täysin siemauksin ”pesäkoloa” ja tutki joka nurkan hyvin tarkkaan,kuulemma karhuna oli tutkimukset hyvin jännittäviä. Epämääräinen murina kuului aina välillä laavusta kun sytyttelin nuotiota ja yksi istuinalunen löytyi sitten ipanan hampaista ihan kirjaimellisesti. On se jännä miten kaikki EI on aina se KYLLÄ 🙂

DSC_0022.JPG

No joka tapauksessa,emme grillanneet istunalustaa. Makkarat saatiin tulille ja yksi niistä päätyi hieniosti valokuvaankin instagramin puolelle yli innokkaan ipanan toimesta. Komea kyrsä koristaa kauniin väristä nuotiota. Kumma,miten aina jaksaa kuvata nuotioita,vaikka niitä on saadoittain nähnyt niin aina pitää napata kuva. Liekö se väri ja liike mikä tekee tulesta jotenkin rauhoittavan ja taijan omaisen kuvaamis kohteen? Ipana rauhoittui myös katselemaan tulta ja odotti tyynesti makkaraa,koittaen kylläkin repiä uusia joulupukin tuomia maaaailman parhaita nahkarukkasia käsistään. Pari muumikeksiä onneksi rauhoitti tilanteen.

dsc_0025

Saatiinkin seuraa toisesta perheestä jotka eivät olleet aijemmin käyneet koko Kintulammin alueella. Siinä sai hyvän tilaisuuden kertoa alueen reiteistä ja mitkä erityisesti sopii pienen kanssa kuljettaviksi,heilläkin kun mukana tällaista juniori porukkaa. Tiedon jako on aina hyvästä,pienetkin asiat on kiva itsestä kuulla,esimerkiksi onko polulla isoja nousuja tai jotain erityistä nähtävää jota ei opasteissa ole.

 

Makkarat sanoi poks ja vesi kiehui,päästiin itse asiaan. Miten pienen ihmisen ilo yhdestä makkarasta voikin olla niin suuri. Sitten kun mukana oli vielä oma autotermari niin mikäs sen hienompaa. Ipana kun on aikamoinen hölösuu ja juttu miehiä niin toki hän samalla selvitti paikalle tulleen perheen asioita. Piti saada selville kuka kukakin on ja missä he asuvat,myös muiden eväät kiinnosti,oliko heillä kenties makkaraa? Näin kylmällä säällä  ipana piti hanskat kädessä ja äiti sai syöttää makkarat ja keksit pikku suuhun.

Muutaman onnellisen röyhtäisyn jäkeen kokeiltiin oliko sormet lämpöiset ja olivathan ne,voitiin siis lähteä kohti autoa.Pakkaamista helpottaa omat pikku pussinsa (myös oma roskis) ja tietty järjestys miten ne reppuun laittaa. Siihen on muodostunut ajan mittaan oma rutiininsa. Kotona kaikki on myös valmiina ja ne on helppo vain”heittää reppuun” kunhan muistaa aina lisätä retken jälkeen minigrip/cordura pussiin sieltä käytetyt tarvikkeet ettei tule yllätyksiä. Itsellä on aina esim.oma cordurainen tarrallinen tasku jossa sisällä minigrip pussissa tulenteko välineet,tulitukut,pari sytytyspalaa,sytkä ja tuohta sekä yksi tamppooni,sekun palaa tosi hyvin 😉 Eräily EA-pussi on myös aina tarkistettuna valmiina lähtöön. Myös teet,pikakahvi,maitojauhe ova aina omissa minigripeissän. Oikeastaan meidän vaatehuone on yksi ”eräily” varasto. Hyllyillä lukee lapuissa jopa omat paikat isommille tarvikkeille jotta kaikki ne sieltä löytää ja pienet asiat vetolaatikoissa on myös nimetty laatikko laatikolta. Isossa perheessä tämä helpottaa huomattavasti!

 

dsc_0019

Ipana jaksoi kävellä täydellä masullaan vain hieman,pikku pitkoksille laavulta ja tokaisi tahtovansa rinkan kyytiin. Onneksi kohdalla oli isompi kivi ja sain siitä yllättävän köykäisesti ipanan selkään. Nyt oltiinkin hiljaisempana poikana kyydissä ja vain välillä kuului juttua ja ihmettelyä laavulle tulleesta perheestä. Pieni kylmä tihkusade tuulella höystettynä ei juurikaan lämmittänyt äitiä. Tuntui että jotain oli liikaa ja jotain liian vähän,tällä säällä on joskus vaikea hahmottaa omaa vaatetustaan ja kuinka kuuma tai kylmä tulisi ehkä ipanan kanto hommissa. Voin sanoa että autoon lösähtäessäni hymyilin aikas iloisesti koska selvisin yksin rinkka hommasta,ipana oli taivaissa makkarasta & nuotiosta sekä siitä että tuo pari tuntia oli ohi. Välillä sitä on vain väsynyt rehellisesti,olkootkin metsä ja eräily kaikissa muodoissaan se oma rakas asia niin joskus vaan väsyy. Ei välttämättä menetä hermojaan vaan on veto niin sanotusti pois ja jalat henkisesti spaghettia. 

DSC_0029.JPG

Kotona olikin yllärinä sauna lämpiämässä ja ipana sai hölötellä iskälle kaikki ne jännät jutut joita ei itsekkään olisi tajunnut. Huomasipa siis että tämä itselle ehkä ein niin hohdokkaan nautinnollisen hyinen retki oli ipanalle tärkeä. Siinä yksi hyvä syy valmistella seuraavaa retkeä ❤ Suunnaksi valikoituukin Ylöjärven Pikku-ahvenisto kunnon pakkasella ja lumella höystettynä,kaksin jälleen. Siitä tuonnempana 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s