Kintulammin maja,2v synttäriä ja luonon rauhaa simppelisti!

Kintulammi,Teisko-Aitolahden lahja tampereelle! Alue oli vielä parivuotta sitten tuntemattomampi monelle Tamperelaiselle. Mutta vuonna 2017 aloitettiin suuret talkoot joiden avulla paikka on nykyään erittäin vetovoimainen! Suosio on osittain Tamperelaisille ainakin siitä syystä että A: se on lähellä B:helpot reitit C:hyvät kodat/tulipaikat. Reittejä löytyy moneen makuun!

aarni juoksee2.JPG

Täältä tullaan tupa!

Erityisesti viikonloppuisin voisin omalla kokemuksella sanoa että pysäköinti tuottaa suurta ongelmaa. Tien varret ovat täynä monesti kummallakin parkkipaikalla. Julkisilla Kintulammelle pääsee Tampereen joukkoliikenteen linjoilla 28A ja 90 ja siitä sitten kävellen reittien alkuun on noin 3 kilometriä. Reittejä on noin 15km ja hyviä lyhyitäkin rengasreittejä on. Merkinnät reiteillä ovat mielestäni hyvin selkeät. Yksi ihana silmiinpistävä huomio on viittojen perinteinen maahan upotus,seipään vartta on poltettu joten se ei pääse kulumaan maan sisässä. Kintulammella on omat erittäin hyvät netti sivustot joihin kannattaakin tutustua! Myös facebook sivut ovat hyvät ja ajantasaiset.

Itselleni paikka on vuosien takaa jo tuttu ja uudistukset ovat olleet omiaan herättelemään ihmisiä takaisin luonnon pariin 🙂

b7

Päätimme hyvissä ajoin että viettäisimme ipanan 2v syntymäpäivää Tamperelaisille vuokrattavassa majassa,samaan aikaan olisi Suomen luonno päiväkin!

Lähdimme hyvissä ajoin liikkeelle jotta ehtisimme tekemään pikku metsä lenkin vielä päivän aikana. Parkkipaikka oli jo ennalta arvaten melko täynä mutta saatiin auto pikku koloon survottua. Matkaa itse tuvalle parkkipaikalta on noin 500m. Tavaraa tuntui olevan jotenkin erityisen paljon vaikka nyt oli ihan tupa majoituskin,ei edes telttaa raahattavana. Ehkä syynä saattoi olla ruoka hifistely ja saunomis kamppeet 🙂 Tiedossa oli että paikalla on jääkaappi,liesi+kamina ja mikro,eli sähköt löytyy. Mahdollistaa siis ihan oikean ruuan laiton 😉 Välineet löytyvät myös tuvasta ja oli myös talouspaperia ja kertakäyttö astioitakin. Tuvassa on myös takka joten jos ilta hämärissä haluaa sisällä käristellä makkaroita tai kaloja niin sekin onnistuu!

b5.JPG

Ipana jaksoi hyvin kävellä tuon 500m hyvää hiekkatietä pitkin ja koiratkin sai olla mukana. Koirat tietysti pidettävä alueella kytkettyinä,nauttivat silti että pääsivät mukaan reissuun!

pääsky2

Pääskyt olivat myös asukkeina

Tuvassa oli siis hyvä varustelu,tilaa majoittua on 20 hengelle ja perinteiset kerrossängyt on paikalla patjoineen. Puhtaita tyynyliinoja ja tyynyjä oli sekä paljon huopia. Meillä oli mukana omat makuupussit kuitenkin.

mökki saunalta

Tupa saunan laiturilta katseltuna

Pihalle päästyämme olikin jokin porukka pihassa grillaamassa viimeisiä makkaroitaan. He kuitenkin ystävällisesti lähtivät paikalta kun huomasivat mökin vuokranneiden saapuvan ja jättivät valmiin tulen pihaan meille.

Tavarat sisään ja pikku välipalaa,eli makkarat nyt kun kerran tuli oli pihassa valmiina. Tuvassa on myös yksi erillinen pikku kamari johon saisi vaikka juhlia pidettäessä pikkuväkeä nukkumaan rauhassa.

Kierrettiin järvi ympäri ja aloitettiin saunan lämmittely,Minun makuuni ainakin ihanan pehmeät löylyt tässä saunassa. Käytössä on myös soutuvene jos kaipailee vesiltä käsin paikkojen katselua. Uimarantaa ei ole,vaan uimaan pääsee laiturilta tikkaita pitkin.

saunaa2

Saunahan se!

Oli mukavaa päästä lähelle kotia,mutta kuitenkin syrjään ja hiljaisuuteen hetkeksi. Tällainen tupa majoitus on meille aika luksusta ja olikin kiva laitella liedellä ihan oikeaa ruokaa salaatteineen.

kaivo

Kaivo löytyy pihasta ja erityisesti ipanan mielestä veden pumppailu oli hurjan kivaa,vesi joka mudossa on aina parasta!

Päivällisen jälkeen sauna oli sopivasti valmis ja ilta oli jo ihanan hämärä! Sadetta oli ollut pikkuisen koko päivän ja maasto tuoksui raikkaalta. miten ihanaa olikaan istua hämärässä saunassa katsellen järvelle jonne pisarat tipahtelivat. Uima vesi oli lämmintä,joskin jotenkin aina pimeä vesi saa tuntee että siellä vedessä on jokin suo monsteri 😀

Monesti itsellä vyöllä on pukko joka on osottautunut näppäräksi työkaluksi tuolla pusikoissa.

Koska sade jatkui saunotteluiden jälkeen suunniteltiin vielä tuvassa laittaa takkaan tulet ja grillailla pihviä,melko tuhti iltapala. Ipanalle kyllä tarjottiin kiltisti puuroa ja mustikoita.

Tämä jos jokin on helppoa metsään menemistä! Pikku mies nukahtikin salaman nopeasti omaan pussiinsa ja totesi ”oma ihana pussi” ennen simahtamista.

Huomaa että pussista on tullut tuttu ja turvallinen kesän aikana. Koirat ehtivät sujahtamaan ipanan jalkopäähän vahtimaan ja nukkuivatkin siinä tovin.. ennen kun huomasivat aikuisten grillaus toimenpiteet. Siinä vesikielellä Mörkö ja Peto sitten odottivat omia herkkujaan ❤ Kynttilöitä tupa täyteen ja voidaan todeta että tämä jos jokin on romanttista 😉

metsä2

Täällä oli hyvä viettää viikonloppua ja kahta juhlaa ❤

2 thoughts on “Kintulammin maja,2v synttäriä ja luonon rauhaa simppelisti!

  1. Päivitysilmoitus: Luonto tulee lähelle | Reissu Pete

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s