Ipana ja ito ahvi kala

Juhannus,se myrskyinen aika. Vettä sataa ja tuulii työntää puuta vaakatasoon. Juhannus perjantai meni kotosalla tälläkertaa,ensin oli metsäpalovaroitukset ja sitten ainakin Tampereella kunnon myrsky! Saatiin onneksi muuta taapero seuraa pitämään juhannuksen herkkuhetkeä ja teltta majailtiin sisällä 🙂

Lauantaina olikin sitten jo kaunis sää,ei satanut hurjemmin ja aurinkokin pilkahteli pilvien välistä. Ilma oli kuitenkin liian kolea mahdolliseen rannalla uiskenteluun joten ajateltiin että napataan polkupyörät,eväät ja kalastus hommiin!

sudari.JPG

Itse ipana oli aivan tohkeissaan koko 1v.9kk olemuksellaan kun alettiin pakkaamaan. Lapsi tietää jo hyvin ja ymmärtää kun kerrotaan mitä tehdään. Onneksi ipana tykkää istua polkupyörän kärryssä,ihan huippu kapistus! Kärryyn kun mahtuu hyvin ”peräkonttiin”pari reppua ja ongetkin. Kärryt on kahdelle lapselle joten ipanan viereenkin saa vöihin vaikka nallen 😉

 

Koska sää oli hieman viileä laitettiin lämpöisesti päälle. Ajateltiin mennä Halimasjärvelle joka tarkoittaa että lapsi saa kävellä pitkospuilla ja metsässä. Päälle laitettiin sukkahousut,ulkoilu housut joissa kevyt vuori,pitkähihainen body ja vuorellinen ulkoilutakki,(mukaan myös varmuudeksi ohut huppari),lippis päähän,ohuet villasukat,kumpparit ja tumput mukaan. Ainahan pystyy vähentämään vaatetta. Evästä otettiin toki myös matkaan,ihan vain mehua,vesipullo,smoothieta ja pari hedelmä patukkaa. Niin ja toki matoja purkkiin käytiin kaivamassa,sotten kypärät päähän ja matkaan!

DSC_0130.JPG

Polkupyörällä matkaan ei mennyt kuin viitisen minuuttia ja luonnonsuojelualueen rannalle sai näppärästi pyörät kiinni. Ipana hyppäsi innolla kärrystä ja lähti juoksemaan jo metsää kohti,jälleen saa kyllä olla ketterä omissakin liikkeissään tuon taaperon kanssa! Kävely matka kalastus kohteeseen on maltillisen lyhyt,noin 450m,siinä olisi pienenmökin rauniot ja laituri.

Halimasjärvi on syvyydeltään maximissaan 23m joten kyllähän siellä kaloja asuu! Ihmiset ovatkin saaneet sieltä ihan hyvän kokoisia ahvenia joten toivottiin että meillekin pari tulisi. Vesi halimasjärvessä on hyvin tummaa ja kalatkin siitä syystä tummempia. Halimasjärveen laskee kaksi puroa/ojaa ja halimasjärvestä puolestaan vesi jatkaa matkaa näsijärveen. Toinen puro joka laskee halimasjärveen on suopitoinen,tämä vaikuttaa osin myös veteen.

 

 

Ipana kiisi pitkospuilla kuin vanha tekijä ja hämmästeli tuontuosta kaikkea mahdollista ja erityisesti orava kiinnosti. ”Orvat atuu puutta” oli luonto-oppaamme vinkki 😀 sitä katsoo itsekkin luontoa erilailla kun on mukana lapsi joka taivastelee kaikkea!

Kalapaikalle päästyämme aurinko paistoi edelleen kivasti! Hörpyt mehua ja madon virittelyyn. Ipanasta oli  sangen jännää kun äiti laitteli matoa koukkuun ja heitti siiman järveen. Sitten onki siirtyikin pikkumiehen ja isin käsiin. Pomps! Koho alkoi pomppia ja ensimmäin iiiso kala tuli saaliiksi! Todellisuudessa tämä ahven oli vielä ihan pikkuinen ja pääsi takasin kasvamaan. Ipanasta kala oli kyllä hieman pelottava ja sitä ei meinannut uskaltaa kosketaa,parempi halia isiä siinä kohtaa.

isin hali.jpg

Ipanan toteamus oli ”ito ahvi kala” hieman ääni väristen. Saatiin vielä pari samanlaista sinttiä saaliiksi,eikä virvelin jigilläkään onnistunut sen kummemmin. Samalla siinä sai kuitenkin raikasta ilmaa ja syödä vähän eväitä. Lapselle tämä kaikki on kuitenkin ihmeellistä kaikkine kiiltävine kaloineen ja kiemurtelevine matoineen! Ja suuri määrä sammakoiksi muotoaan muuttavia nuijapäitä oli myös liikkeellä!

ätiin kulta.jpg

Aurinkoista kesän jatkoa kaikille!

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s