Päiväretki Halimasjärvelle 5kk iässä

Päiväretkiä on tehty pikkuisen kanssa monia,yksi ensimäisiä ajallisesti pidempiä oli läheiselle halimasjärvelle.

Ulkoilut oli aijemmin hoidettu näppärästi Manduca kantorepussa kasvot kantajaan päin ja lähi metsiä sen kanssa koluttu,koirien ulkoilutuksen muodossa. Näitä kantoreppuja on monilta eri valmistajilta,mutta meillä tämä istui niin äidille kuin isällekkin parhaiten. Osa käyttää kantoliinoja,mutta niiden sidontojen kunnollinen opettelu on paikallaan.

halimas2

Ensimmäinen retki oli harjoitusta lähistöllä,Halimasjärven luonnonsuojelu alueella. Tarkoitus olla muutamia tunteja. Katsottiin mitä mukaan voisi tarvita,mikä on liikaa tai mitä on unohtunut,pitäisikö jotain lisätä?

Lapsi lähti tähänkin matkaan Manducassa. Ilmat olivat melko suotuisat +20 joten lapsen sai pukea kevyisiin pitkähihaisiin vaatteisiin ja lierilliseen UV-suojalliseen hattuun. Metsissä kun noita itikoita ja risuja sattu eteen. Hyönteismyrkkyjä kun ei pienille vielä saa laittaa. Vanhemmille hyvät kengät jalkoihin jotta pysyy tasapainossa pienen kyytiläisen kanssa. Myös vanhempien oma vaatetus on syytä olla hengittävää materiaalia kun kantaa pientä ”lämpöpatteria” rinnallaan.

dsc_0159.jpg

Mukaan otettiin varmuuden varalle lapselle vaihtovaatteet ja kevyt haalarikin. Lapsi oli niinkin innoissaan että nukkui ensimmäisen tunnin. Kuljettiin ensin umpi metsää joka mukavan avaraa,sitten siirryttiin polulle. Pysähdyttiin kun lapsi heräsi ja pääteetiin hoitaa vaipan vaihto ja evästely järven rannalla. Mukaan oli otettu vauvalle matka-alusta joka on helppo pitää puhtaana pyyhkimällä. Alusta sopivan pehmeälle sammaleelle ja homma hoitui siinä hyvin,kosteuspyyhkeiden kera jotka muistettiin ottaa mukaan.

Meillä lapsi söi osittain jo kiinteää ruokaa tuossa 5kk iässä,lämmitys oli siis eräs kiintoisa asia. Mukana lämmitykseen oli kaasukeitin ja alumiinenen kahvipannu. Vettä oli myös mukana 2,5litraa. laitettiin vedet kiehumaan ja mukana oleva valmisruokapurkki veteen,eikä siinä kauaa mennyt että ruoka oli sopivaa pikkumiehelle.Mukana minigrip pussissa näppärästi lusikka. Myös maidon lämmitys kävi näppärästi näin.Maito oli osittain ”kaupan maitoa” joka pahvitetroissa mukana,osa suoraan rintaruokintana. Roskat omaan pussiin aina mukaan,minkä jaksaa mukanaan luontoon kantaa,jaksaa sen mukanaa poiskin kuljettaa. kuva

Matkaa oli mukava jatkaa ja isi sai vauvan kyytiinsä,äidille isompi reppu selkään ja isälle pienempi. Nyt pikkuinenkin jaksoi olla hereillä ja tyytyväisenä ihmetellä killitteli ympärilleen. Aikaa oli saatu kulumaan jo reilu pari tuntia,kaikki tapahtuu kuitenkin vauvan ehdoilla ja tämän rytmi huomioiden. Omia vesi taukoja oli syytä pitää. Koska varsinainen reitti on kovin lyhyt niin poikkesimme polulta pariin otteeseen,metsän helppokulkuisuuden puitteissa.

Vanhempana olikin tärkeää että tunsi maaston ja ettei eksymisen vaaraa olisi. Koska vauva on pieni ja herkempi ympäristölleen oli huomioitava myös mitä tehdä mahdollisen onnettomuuden sattuessa. Mahdollisia olisivat esimerkiksi ampiaisen pisto,nenään vierasesineen joutuminen,oksan raapaisu ihoon. Mukana kyytabletit (tuoteselosteen mukaan 0-5 vuotiaille 1tbl nesteen kera),tosin 112 olisi itsellä heti käytössä ja koittaa saada lapsi olemaan aloillaan. Imuniistin oli mukana,jos nenään joutuisi ylimääräisyyksiä. Keittosuola liuosta jota voi käyttää desinfiointiin ilman alkoholia huoletta. Vanulappuja minigrippussiin myös mukaan. Punkkipihdit myös hyvä huomio olla mukana kesä aikaan. Retkeily tarvikkeissa aina sakset ja puukko.

Toisella pysähdyksellä toistimme samaa kaavaa ja mukana olleella viltillä oli mukava istua eväiden kanssa. Aurinko ei paistanut tälle leiritymis kohdalle joten lapsenkin oli helpompi olla ja konttailla viltillä. Lähtiessä katsottiin ettei muurahaisia tai muita itikoita ollut kiipeillyt vaatteiden mukaan.

19437377_10155383190833267_6482930811959598814_n

Kotiin kävellessä pikku retkeilijä jälleen simahti ja vanhempina voitiin todeta että säät suosi eikä mukaan tarvittu kuin tarvittavasti ruokaa,vaippoja ja rauhallisuutta sekä ajatusta siitä mikä reitti kuljetaan.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s